Ίσιωμα μαλλιών Vs Λείανση μαλλιών
Διαφορές και συμβουλές συντήρησης

Τα ίσια μαλλιά είναι πάντα εντυπωσιακά, γυαλιστερά και είναι εύκολα στη συντήρηση.
Θεραπείες όπως η λείανση και το ίσιωμα μαλλιών βοηθούν στη μεταμόρφωση της δομής των μαλλιών σας, καθιστώντας τα λεία και εύχρηστα.
Και οι δύο θεραπείες έχουν ως αποτέλεσμα πιο λεία μαλλιά, υπάρχουν όμως διαφορές μεταξύ των δύο που πρέπει να γνωρίζετε.
Το ίσιωμα επινοήθηκε για τη διαχείριση των τραχιών μαλλιών αλλά γρήγορα έγινε δημοφιλής τάση.
Η λείανση αν και προσωρινή, προσφέρει ένα φυσικό φινίρισμα.
Μπορεί να γίνει σε μαλλιά με ντεκαπάζ, σε μόνιμα βαμμένα και είναι εξαιρετικό για τη βελτίωση της λάμψης και της απαλότητας.

Ίσιωμα των μαλλιών

Υπάρχουν δύο τύποι θεραπειών ισιώματος μαλλιών: η μόνιμη και η προσωρινή. Το προσωρινό ίσιωμα γίνεται με θερμικά εργαλεία styling [ζεστά σίδερα ή ζεστές χτένες] και τα μαλλιά επιστρέφουν στη φυσική τους υφή όταν τα λούζετε.
Το μόνιμο ίσιωμα μαλλιών γνωστό και ως «Ιαπωνικό ίσιωμα», είναι μια διαδικασία με χημικά χαλαρωτικά με την οποία αλλάζει η δομή των μαλλιών. Μπορεί να ισιώσει ακόμη και τα πιο σγουρά μαλλιά και είναι μόνιμη.
Τα ισιωτικά μαλλιών λειτουργούν σε όλους τους τύπους μαλλιών και ανάλογα με την υφή των μαλλιών, η διαδικασία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 8-12 εβδομάδες.

Λείανση των μαλλιών

Η λείανση των μαλλιών είναι μια προσωρινή θεραπεία. Στο κομμωτήριο Linda’s Creations χρησιμοποιούμε την ισιωτική θεραπεία kerrin Vega η οποία μαλακώνει τα μαλλιά με μακρόχρονιο αποτέλεσμα χωρίς την επιβλαβή επίδραση ισχυρών προϊόντων που καταστρέφουν την τρίχα.
Αφήνει τα μαλλιά φυσικά, ίσια, δυνατά, μαλακά και εύκολα διαχειρίσιμα με μια όμορφη, φυσική όψη. Η διάρκεια της είναι 4 – 5 μήνες και συνιστάται κυρίως για μαλλιά που είναι κυματιστά ή φριζαρισμένα.
Η kerrin Vega μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε τεχνικές χρώματος ή όποιου άλλου προϊόντος styling επιθυμούμε μετά το πρώτο λούσιμο, μόλις 10 λεπτά μετά το τέλος της θεραπείας λείανσης.

Και οι δύο διαδικασίες έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους και θα πρέπει να γίνουν σε κομμωτήριο από επαγγελματίες κομμωτές.

  • Το ίσιωμα μαλλιών προτείνεται σε δύσκολους τύπους μαλλιών, όπως πυκνά και ατίθασα μαλλιά.
  • Η λείανση των μαλλιών, αν και προσωρινή, προσφέρει  ένα φυσικό φινίρισμα .
    Μπορεί να γίνει σε μαλλιά με ντεκαπάζ, σε μόνιμα βαμμένα και είναι εξαιρετικό για τη βελτίωση της λάμψης και της απαλότητας.

Να θυμάστε ότι και οι δύο διαδικασίες απαιτούν τακτική συντήρηση για να διατηρηθεί η υφή και η δομή της τρίχας.

Συντήρηση μαλλιών για λεία ή ισιωμένα μαλλιά

Είτε αποφασίσετε να ισιώσετε ή να λειάνετε τα μαλλιά σας, να θυμάστε ότι τα μαλλιά σας θα χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα

  1. Χρησιμοποιήστε προϊόντα περιποίησης μαλλιών της Kerrin για να αναζωογονήσετε τα μαλλιά σας. Προστατεύουν το στέλεχος της τρίχας από λειαντικές ενέργειες και αυξάνουν το πάχος του.
  2. Χρησιμοποιήστε μαλακτικό και μάσκες μαλλιών για να ενυδατώσετε και να δυναμώσετε τα μαλλιά σας.
  3. Περιορίστε τη χρήση θερμικών εργαλείων styling στα μαλλιά σας για τις πρώτες εβδομάδες έως ότου τα μαλλιά σας ανακτήσουν την υγρασία και τη δύναμή τους.