Δώσε προσοχή σε αυτά τα σημεία και μεταμόρφωσε τις μπούκλες σου στο πιο σέξι ατού της εμφάνισής σου…

Styling για σγουρά μαλλιά :

1. Χτενίζεις και ξεμπλέκεις τα μαλλιά σου μετά το μπάνιο

Οι ειδικοί λένε ότι έτσι το μόνο που καταφέρνουμε είναι περισσότερο φριζάρισμα. Για να το αποφύγουμε αυτό χτενίζουμε τα μαλλιά αφού απλώσουμε την μάσκα ή το conditioner. Μετά το ξέβγαλμα δεν αγγίζουμε τα μαλλιά μας ούτε με τα δάχτυλα.

2. Ξεβγάζεις τα μαλλιά σου λάθος

Όταν ξεβγάζεις τα μαλλιά σου προς τα πίσω κάνεις τις μπούκλες σου να «κάθονται» και τους αφαιρείς τον όγκο. Για υπέροχες μπούκλες με ζωντάνια γύρισε το κεφάλι σου ανάποδα, ξέβγαλε και στην συνέχει χτένισε τα μαλλιά σου σε αυτή τη στάση.

3. Δεν δίνει φόρμα στις μπούκλες σου όταν πρέπει

Όσο δρα το conditioner στα μαλλιά σου, βοήθησέ τες να πάρουν σχήμα κρατόντας τες στην χούφτα σου και πιέζοντας προς την ρίζα. Επανάλαβε την διαδικασία όταν ξεβγάζεις τα μαλλιά σου για τέλειο αποτέλεσμα.

4. Δεν χρησιμοποιείς πετσέτα

Με το κεφάλι σου ακόμα αναποδογυρισμένο, τύλιξε τα μαλλιά σου με την πετσέτα σου σε τυρμπάν όσο είναι ακόμα βρεγμένα. Έτσι θα τους δώσεις όγκο από την ρίζα.

5. Αργείς να απλώσεις τα προιόντα styling

Βασική προϋπόθεση για να αποφύγεις το φριζάρισμα είναι να απλώσεις τα προϊόντα styling όσο τα μαλλιά σου είναι ακόμα πολύ νωπά.

6. Δεν χρησιμοποιείς αρκετό προιόν

Οι hairstylists προτείνουν να απλώνουμε τα προϊόντα μας σε δύο δόσεις. Σε πρώτη φάση άπλωσε το προϊόν σου με το κεφάλι σου σε όρθια στάση και στην συνέχεια επανάλαβε την διαδικασία με το κεφάλι αναποδογυρισμένο. Μετά μην αγγίξεις τα μαλλιά σου! Θα σαμποτάρεις ό,τι έχεις καταφέρει μέχρι τώρα.

7. Δεν πειραματίζεσαι με διαφορετικά προιόντα

Κάθε τύπος μπούκλας είναι διαφορετικός γι’αυτό και δεν είναι δεδομένο ότι κάθε προϊόν θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου. Κάνε έρευνα αγοράς, κάνε έξυπνες επιλογές και δες ποιες συνθέσεις βοηθούν. Θα επιλέξεις κάποιο σε μορφή τζέλ, αφρό ή κρέμα; Αν δεν δοκιμάσεις διαφορετικές συνθέσεις δεν θα βρεις την ιδανική.

8. Αποφεύγεις το πιστολάκι

Περίμενε να έχουν στεγνώσει αρκετά τα μαλλιά σου, γύρω στο 80% και στην συνέχεια στέγνωσέ τα με το ειδικό εξάρτημα. Γύρισε τα κεφάλι σου προς τα κάτω, μην αγγίζεις τα μαλλιά σου και στέγνωσέ τα με κρύο αέρα.

9. Χρησιμοποιείς πολλά έλαια

Σίγουρα οι μπούκλες σου χρειάζονται περισσότερη ενυδάτωση από κάθε άλλο τύπο μαλλιών αλλά μήπως, στην προσπάθειά σου να απομακρύνεις το φριζάρισμα, χρησιμοποιείς μεγαλύτερες ποσότητες hair oil από αυτήν που χρειάζεσαι; Δοκίμασε να μειώσεις την ποσότητα και να επικεντρωθείς στις άκρες σου και σίγουρα θα δεις διαφορά.

10. Δεν χρησιμοποιείς μάσκες μαλλιών

Οι ενυδατικές συνθέσεις μιας καλής μάσκας μπορούν να μεταμορφώσουν τις μπούκλες σου. Υπάρχουν δεκάδες επιλογές στην αγορά ειδικά για σγουρά μαλλιά και σε αυτές θα πρέπει να ποντάρεις τουλάχιστον 2 φορές την εδβομάδα μετά το λούσιμο.

Πηγή : elle.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα μας