Τεχνική balayage

Ο λόγος που επιλέγουμε την τεχνική balayage, είναι το φυσικό αποτέλεσμα που προσφέρει, δεν ταλαιπωρεί τα μαλλιά και φωτίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας!
Το balayage [μπαλαγιάζ] είναι μια τεχνική βαφής των μαλλιών, που χαρίζει ένα ομοιόμορφο ξάνοιγμα στις άκρες τους. Δεν είναι ανταύγειες ή όμπρε, αλλά μια πιο ήπια τεχνική για να βάψετε τα μαλλιά σας.
Σκοπός της τεχνικής balayage είναι η διατήρηση του φυσικού χρώματος προσθέτοντας φωτεινότητα  στα χαρακτηριστικά του προσώπου. Το αποτέλεσμα είναι πολύ φυσικό και μοιάζει όπως όταν ανοίγουν οι άκρες των μαλλιών μας από τον ήλιο.

Εφαρμογή: 

Το χρώμα της βαφής που θα επιλέξουμε για τις ανταύγειες το εφαρμόζουμε επιφανειακά στις τρίχες των μαλλιών. Ξεκινάμε την εφαρμογή λίγο πιο κάτω από τις ρίζες φθάνοντας μέχρι τις άκρες των μαλλιών.
Χρησιμοποιούμε χτένα, πινέλο ή free hand με ελεύθερες κινήσεις χωρίς συγκεκριμένους κανόνες. Δεν χρησιμοποιούμε αλουμινόχαρτο ή ειδικά σκουφάκια.
Στο κομμωτήριο Linda’s Creations προτείνουμε και εφαρμόζουμε την τεχνική balayage σε πολλές γυναίκες και το αποτέλεσμα πάντα μας δικαιώνει!

Για όλες τις γυναίκες, σε όλα τα χρώματα μαλλιών!
Η τεχνική balayage ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες, γιατί δεν δεσμεύεται με κάποια απόχρωση ή χρώμα μαλλιών και μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε μακριά όσο και σε κοντά μαλλιά.
Είναι ιδανικό για τις γυναίκες που δεν θέλουν μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά τους, αλλά μία πιο φωτεινή νότα στην εμφάνισή τους.

Φροντίδα των μαλλιών μετά το balayage

Με την τεχνική balayage τα μαλλιά χρειάζονται ήπια φροντίδα. Χρησιμοποιούμε σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά, μάσκα μαλλιών 1 φορά την εβδομάδα και αντηλιακό μαλλιών κατά την έκθεσή μας στον ήλιο.
Ανακαλύψτε τα προϊόντα περιποίησης που ανταποκρίνονται σε κάθε τύπο και ανάγκη μαλλιών στο κομμωτήριο Linda’s Creations στο Κιάτο.

Ξέρεις ότι: Το Balayage είναι γαλλική λέξη που σημαίνει «σκουπίζω» ή «ζωγραφίζω». Το balayage είναι μια γαλλική τεχνική βαφής των μαλλιών που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του ΄70!
Έχει ως αποτέλεσμα ένα ηλιόλουστο φυσικό χρώμα μαλλιών, παρόμοιο με αυτό που μας δίνει η φύση όταν είμαστε παιδιά.

Πηγές άρθρου: www.yang.gr  www.eli.gr